Estàs aquí: Inici > El partit > Grups de treball

Grups de treball

Els grups de treball de Pirates de Catalunya són oberts als afiliats. Si tens ganes de donar un cop de mà, simplement dóna’t d’alta a la llista o llistes de correu que més t’interessin, o posa’t en contacte amb nosaltres.

Si el que vols és donar un cop de mà en l’àmbit local, consulta el mapa d’agrupacions territorials i dóna’t d’alta a la llista corresponent. Si no hi ha cap agrupació al teu municipi, escriu un correu a partit@pirata.cat i farem tot el possible per posar-te en contacte amb pirates de la teva zona.

A continuació pots trobar la descripció d’alguns dels grups més importants de Pirates de Catalunya:

Grup – Treball

En aquest grup es tracten totes les iniciatives que no tenen un grup específic i on es plantegen inicialment totes les que són multidisciplinaris. Després es discuteixen amb més detall al grup de treball específic els aspectes del projecte que corresponen a cada àmbit. Per la seva natura és un dels grups amb més activitat.

Aquí et pots donar d’alta al grup de Treball

Grup – Creatius

A Creatius ens ocupem bàsicament de la imatge de Pirates de Catalunya. La principal activitat del grup és crear tota la propaganda electoral en temps d’eleccions. També ens ocupem de la imatge de les xarxes socials, creació d’infografies, del disseny de cartells promocionals per esdeveniments del partit i del marxandatge (roba, banderes…).

Coordinador: Carles Fernández Julià – Aquí et pots donar d’alta al grup de Creatius

Grup – TIC

El grup TIC està subdividit en cinc subgrups: Eines, Sistemes, Ajuda Tècnica, Desenvolupament, i Seguretat. Es dedica a mantenir i auditar la infraestructura tècnica, desenvolupar i provar eines (de participació, campanyes, etc), dissenyar i mantenir els llocs web (en col·laboració amb Creatius i Comunicació), etc.

Coordinadors: Dario Castañé (Eines), Kenneth Peiruza (Sistemes), Sergi Jordà (Ajuda tècnica) – Aquí et pots donar d’alta al grup de TIC

Grup – Comunicació

Les tasques a fer són redactar, revisar i traduir texts. Ens encarreguem de la comunicació externa (premsa), comunicació interna (butlletí), bloc, web i xarxes socials.

Coordinador: Borja Casanovas – Aquí et pots donar d’alta al grup de Comunicació

Grup – Programa

El grup de Programa té com a objectiu preparar propostes de reglament intern, estatuts, programes electorals, etc. de cara al debat i eventual votació i adopció per l’assemblea.

Coordinador: Joan Rovira Forns – Aquí et pots donar d’alta al grup de Programa

Grup – Internacional

La llista d’Internacional ens serveix per a discutir i preparar tot el que tingui a veure amb les relacions externes amb altres partits o en organitzacions internacionals. Campanyes i accions, representació a Pirate Parties International i als Pirates Europeus, etc. També es tradueixen alguns materials relacionats amb accions que es duen a terme.

Coordinadora: Muriel Rovira Esteva – Aquí et pots donar d’alta al grup d’Internacional

Hi ha altres grups, que també són importants a Pirates però que per qüestions de protecció de dades o de seguretat, no són oberts a tothom. Malgrat això, pots assistir a les seves reunions o demanar accés i es valorarà la teva petició.

Grup – Junta

El grup de Junta el formen totes les persones de l’actual Junta. S’hi tracten temes relatius a la pròpia Junta, altes i baixes d’afiliació, aprovació de pressupostos urgents per coses molt concretes i sempre que no suposin una despesa significativa per Pirates de Catalunya (p.e. compra de banderes per un esdeveniment proper), convocatòria d’Assemblees Generals (reserva de sales, elecció de dia i hora, proposta d’ordre del dia i convocatòria per escrit), gestió de conflictes i suport als afiliats, entre d’altres. Sovint es tracta amb dades de caràcter sensible en matèria de protecció de dades, per aquest motiu només hi tenen accés els membres de la Junta.

Coordinador: Secretari/a General

Grup – Organització

El grup d’Organització el formen totes les persones de l’actual Junta, els coordinadors dels grups de treball i coordinadors de les agrupacions territorials. S’utilitza per mantenir en contacte i coordinar a tots els responsables de les diferents àrees, especialment en tasques multidisciplinàries i/o urgents. De vegades es pot tractar amb dades de caràcter sensible, per aquest motiu només hi tenen accés els membres de la Junta i els coordinadors, que a més a més, han d’haver signat un document en el qual es comprometen a fer no fer un mal ús d’aquestes dades.

Coordinador: no en té.

Grup – IT Crowd

És el grup tècnic que vetlla pel bon funcionament dels sistemes informàtics principals de Pirates de Catalunya. El forma un grup reduït de tècnics amb accés a dades crítiques dels servidors. Per motius de seguretat, no és un grup obert.

Coordinador: no en té.

Grup – SPC

Aquest grup funciona a efectes pràctics com una bústia de correu. Hi tenen accés les persones encarregades d’administrar el nostre Sistema de Participació Ciutadana. Per agilitzar l’aprovació de votacions es pot enviar un correu a aquesta llista, i els seus membres s’encarregaran d’atendre a la petició. També s’asseguren que la votació inclou totes les dades necessàries (com ara la data d’inici i finalització) i si hi manca quelcom, ho notifiquen a l’impulsor de la votació.

Coordinador: no en té.

Grup – Xarxes

Subgrup de Comunicació, s’encarrega de la presència a les xarxes socials. Les responsabilitats són arribar a més gent (fans, followers, etc), programar publicacions, respondre els dubtes, etc. Ho tenim ben automatitzat, però sempre cal el factor humà. Aquest grup el formen les persones amb accés als perfils de les diferents xarxes socials, i funciona també com una bústia, qualsevol afiliat pot demanar que es faci difusió d’esdeveniments o notícies relatives a la seva agrupació territorial.

Coordinador: David Arcos