Comunicat #15m

El col·lectiu Democràcia Real JA! ha fet públic el comunicat que reproduïm tot seguit. Com observareu, aquest moviment vol mantenir-se al marge de qualsevol partit polític o sindicat, i des de PIRATA.CAT respectem totalment aquesta decisió. Tractant-se d’un moviment de protesta que neix de la voluntat activa i independent dels ciutadans, i que no es contradiu amb cap punt del nostre ideari, no podem estar-nos de donar-hi el ressó que es mereix i de convidar tothom, pirata o no pirata, a sumar-s’hi i participar-hi.


COMUNICAT #15m
Convocatòries a Catalunya:
Barcelona 18h00 Pl Catalunya –> parc de la Ciutadella
Figueres 18h00 Rambla Nova
Tarragona 18h00 Plaça dels despullats –> plaça de la Font
Lleida 18h00 Plaça Paeria

La convocatòria de dia 15 de maig és una crida a totes aquelles persones com nosaltres que estan indignades, enfadades, decepcionades, que volem deixar clar que no som mercancia en mans polítics i banquers. A les 18.00 hores, de manera simultània en més de 57 ciutats, una coalició de grups ciutadans ha convocat actes de protesta per a reclamar que els poders polítics i econòmics assumeixin la responsabilitat que els pertoca.

Convidem a tota la població a deixar constància de la seva indignació mitjançant aquest acte de manifestació pacífica, que està desprovist de símbols polítics o sindicals. Es pretén que una sola veu s’aixequi per a denunciar la irresponsable gestió econòmica del país per part dels polítics i les grans corporacions.

L’origen d’aquesta convocatòria neis a partir de la mobilització ciutadana a través de les xarxes socials pel descontent i la desafecció político-institucional en un context de crisi i d’atac a l’estat del benestar, els drets socials i els serveis públics. La convocatòria ha estat promoguda per multitud de grups de ciutadans que han deixat de banda les seves possibles diferències ideològiques per tal d’enfortir la seva participació en la vida pública. Aquesta crida no prové de partits polítics o grans sindicats, sinó d’aturats, desallotjants, autònoms, treballadors, professionals, estudiants i jubilats.

Aquesta plataforma ciutadana per a la mobilització i participació es caracteritza pel seu caràcter horitzontal, integrador, intergeneracional i heterogeni. Som milers de persones i entitats adherides, treballant mà a mà en diferents xarxes sense estructures jeràrquiques ni líders.

Entre les entitats adherides es troben col·lectius com Associacions de Veïns de diferents localitats, l’Asociación Nacional de Desempleados ADESORG, ATTAT, Ecologistes en Acció, Intermón-Oxfam, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o la Plataforma per una Vivenda Digna. Entre els centenars de firmants de la convocatòria del 15 de maig hi ha també associacions juvenils i d’estudiants, associacions d’artistes, de defensa de drets, bloguers, així com nombroses persones particulars.

Som ‘Democràcia real JA!’, i el nostre propi nom expressa la nostra principal reivindicació. Volem retornar el significat original a la paraula democràcia. Volem una democràcia real, i no el bipartidisme i la corrupció que impregnen el nostre govern. Busquem la reapropiació de la política per part de la ciutadania i la força que ens inspira és la que han demostrat els moviments ciutadans a Islàndia, Egipte, Tuníssia, Marroc o Portugal.

Les persones que participen en aquest moviment exigeixen la reorientació d’aquelles polítiques públiques cap a la protecció de l’interès general. El nostre objectiu és mobilitzar-nos per a conseguir un canvi de paradigma. Reclamem l’abolició dels privilegis econòmics i polítics, la reducció de les desigualtats i el repartiment equitatiu de la riquesa i el treball. En el nostre manifest es recullen propostes concretes com la dació en pagament de la hipoteca, el respecte de la neutralitat de la xarxa i la retirada de la Ley Sinde, el respecte de les llibertats i drets i la reforma de la llei electoral.

La convocatòria del 15 de maig és només el punt de partida. A partir d’aquesta data s’organitzaran altres accions col·lectives per tal de seguir reclamant els nostres drets com a ciutadans, fins aconseguir resultats tangibles. Ha arribat el moment en que la societat espanyola articuli una veu pròpia.

Els integrants de la comissió de treball Post-15 estan recollint diferents propostes per a futures actuacions, que son debatudes a través de les xarxes socials. Així mateix, els integrants de la comissió internacional de ‘Democràcia real JA!’ continuen treballant per a aconseguir la realització d’accions conjuntes amb moviments civils d’altres països, ja que la lluita contra la dictadura dels mercats i els especuladors financers passa necessàriament per la realització d’accions coordinades a nivell internacional.

 

 

Tota la informació del col·lectiu es troba disponible a la xarxa (http://democraciarealya.es), on es pot llegir el manifest en varis idiomes i les propostes de canvi que estan consensuades. A la xarxa es troben també els links als llocs locals (http://democraciarealjabarcelona.blogspot.com/), el mapa de convocatòries i informació actualitzada sobre la plataforma.

18 respostes a “Comunicat #15m”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)