Totes les entrades del bloc El nostre bloc

Pirates de Catalunya acudirà a les eleccions del 27S amb una candidatura oberta a tothom

photo_2015-08-03_23-54-15

Davant la negativa de la resta de forces polítiques a una confluència de base, horitzontal i participativa, que no aposti per la Declaració Unilateral d’Independència, però si per un Referèndum Vinculant i no lligat necessàriament a la legalitat espanyola, l’Assemblea de Pirates de Catalunya ha decidit acudir en solitari, però de manera oberta, a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Aquesta candidatura es posa com a meta la consolidació d’una alternativa real per a les eleccions constituents, o les següents eleccions al Parlament de Catalunya després del 27S. A més, aposta per estar preparada perquè el Procés Constituent, en cas d’una Declaració Unilateral d’Independència, sigui realitzat des de la ciutadania i sense interferències partidistes.

L’Assemblea de la candidatura estarà formada per persones afiliades i simpatitzants de Pirates de Catalunya, persones que hagin format part d’experiències municipalistes alternatives, i persones independents. El nom de la papereta i la llista electoral les han de decidir, en línia, totes aquelles persones que vulguin participar-hi, siguin o no afiliades de Pirates de Catalunya.

Ara, per a poder presentar-nos, cal recollir signatures, ja que la Llei espanyola hi obliga i Catalunya no té una Llei Electoral pròpia, per la incapacitat de tots els partits polítics catalans de posar-se d’acord.

Necessitarem les següents signatures, aproximadament, per abans del 24 d’agost:

  • Barcelona: 4.000
  • Girona: 510
  • Lleida: 310
  • Tarragona: 560

Així que es publiqui la documentació corresponent, s’informarà de com fer arribar les signatures. D’altra banda, des d’aquest mateix dimarts començarà el procés de presentació de propostes per al nom de la candidatura, que es podrà realitzar a les xarxes socials i per correu electrònic, i de candidates i candidats per a les llistes electorals.

L’informe Reda sobre ajustaments de la llei de copyright, aprovat pel Parlament Europeu

Julia RedaDesprés de mesos de redacció de propostes, reunions amb els lobbies de la cultura i Internet en l’àmbit europeu, i de reunions amb membres de la resta de grups parlamentaris del Parlament Europeu, finalment avui s’ha dut a terme la votació del “Report Reda”, que ha resultat en una aclaparadora majoria a favor del mateix. El Parlament Europeu ha expressat de forma gairebé unànime que cal reformar la llei de drets d’autor a tots els estats membres de la UE.

Equo i Pirates de Catalunya es comprometen a explorar una candidatura de confluència per a les eleccions catalanes

En unes jornades realitzades a l’Hospitalet de Llobregat, Equo i Pirates de Catalunya van acordar treballar per explorar una possible candidatura de forces i moviments progressistes per a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Les dues formacions consideren com a eixos programàtics clau el dret a decidir-ho tot de Catalunya i un procés constituent de base, sumat a un programa social contra l’atur i la pobresa, que transformi aquestes eleccions en un plebiscit social.

Aquesta confluència, en cas de realitzar-se i només sota aprovació de les respectives assemblees, haurà de tenir un clar codi ètic per als partits i els candidats, funcionar de manera transparent i una assemblea ciutadana per a la preparació del programa electoral i la presa de decisions. Les llistes es confeccionarien amb un sistema de primàries.

Aquest espai és obert a tots aquells moviments socials i forces polítiques que comparteixen aquests plantejaments, i no exclou la negociació amb altres forces polítiques que també s’estan posicionant de forma semblant.