Totes les entrades del bloc El nostre bloc

Valoració de Pirates de Catalunya sobre l’anunci de data i pregunta del referèndum d’independència

Pirates de Catalunya celebra que finalment s’hagin fet públiques la data i pregunta del referèndum d’independència. És un pas més per a satisfer una necessitat democràtica i alhora una màxima pirata: poder decidir les qüestions transcendentals entre tots, dins d’un marc de defensa radical dels Drets Humans. L’autodeterminació dels pobles és un Dret Humà de tercera generació que Pirates ha defensat des de la seva fundació a Catalunya. No podem entendre una societat que no pugui prendre decisions col·lectivament, amb debat i dades perquè cada català pugui formar-se la seva opinió.

Per això, no dubtarem en ser partícips en l’ampli i necessari debat previ al referèndum, amb la nostra campanya “Decidim-ho Junts”, fomentant fòrums plurals de discussió per a parlar els reptes, conseqüències i oportunitats darrere de cada opció de la pregunta del referèndum. Creiem fermament que és el nostre paper, donada la nostra diversitat interna respecte a la independència i malgrat que se’ns hi ha exclòs activament dels espais clau de decisió, com el recent Pacte Nacional pel Referèndum, per la nostra condició d’extraparlamentaris, mentre altres partits sense representació, alguns amb menys afiliats que nosaltres però adscrits a JxSí, sí que hi han tingut un lloc reservat.

Respecte a la pregunta, “Vol que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república?”, celebrem que sigui resultat d’un consens, malgrat ser només entre forces parlamentàries, amb voluntat d’inclusió de totes les sensibilitats. Considerem que és una pregunta clara, de resposta binària i sense elements que puguin causar confusió.

Aprofitem també l’ocasió per donar veu a la nostra sectorial Pirates per la Independència i, en el seu nom, agrair a tots els grups parlamentaris, associacions i col·lectius que han fet possible que avui tinguem una data i una pregunta. Des d’aquesta sectorial aposten clarament per la independència de Catalunya i promouen que el conjunt de la societat voti si per tal d’assolir un nou estat.

Volem acabar aquest comunicat deixant clar que farem tot el possible per a ajudar a garantir la celebració del referèndum i animar a participar-hi tant als votants del sí com als del no. Perquè el nostre objectiu és aconseguir que el màxim de catalans i catalanes facin seu aquest referèndum, votin el que votin.

Pirates de Catalunya
pirata.cat

Última votació del document organitzatiu i eleccions internes: presenta-t’hi per a formar part de les Coordinadores Administrativa i General (límit: 13 juny)

L’actualitat del partit aquesta setmana ve marcada per dues votacions importants per al futur de Pirates. Per una banda, encara està oberta la votació de la segona ronda d’esmenes al document organitzatiu del partit. Recorda que tens fins demà dia 8 a les 23.59 per a participar-hi.

D’altra banda, el dia 9 s’inicia el procés de renovació de la Coordinadora Administrativa i la Coordinadora General. Tots els militants de Pirates de Catalunya es poden presentar a les primàries per ser escollits per ocupar els càrrecs d’aquests dos òrgans del partit, així com, posteriorment, escollir els seus representants. Tens fins el dia 13 per presentar la teva candidatura (nom, càrrecs a que s’opten i presentació) enviant un correu a partit@pirata.cat per a un o més dels següents càrrecs (més detalls al final del text):

 1. Un/a coordinador/a general.
 2. Un/a coordinador/a territorial.
 3. Un/a secretari/a.
 4. Un/a tresorer/a.
 5. Un nombre imparell de vocals.

El nombre de vocals s’acordarà en l’Assemblea General en què es convoquin eleccions a la Coordinadora. Aquest criteri es pren perquè el nombre total de membres de la Coordinadora sigui imparell.

I per últim, et convoquem a l’Assemblea General del 25 de juny. Molt aviat podrem anunciar l’hora i el lloc. De moment, apunta’t el diumenge 25 a l’agenda!


Calendari:

 • 7 de juny: Convocatòria d’eleccions i publicació de la votació.
 • Del 7 al 13 de juny: Presentació de candidatures i constitució de la Comissió Electoral.
 • 14 de juny: Proclamació provisional de les candidatures.
 • Del 14 al 15 de juny: Termini per presentar al·legacions.
 • Del 16 al 17 de juny: Termini per estudiar les al·legacions.
 • 18 de juny: Proclamació definitiva de candidatures.
 • Del 18 de juny a les 10.00 fins al 25 de juny a les 14.00: període de votacions.
 • 25 de juny a partir de les 16.00: Proclamació de resultats

Reglament

 1. Fins al 13 de juny s’hauran de presentar els candidats, indicant el lloc o llocs als quals es presenten, juntament amb un text de presentació.
 2. La votació es realitzarà entre el 18 de juny i l’Assemblea General. Resultaran elegides les persones amb més vots segons el càrrec al qual es presentin, i per ordre d’importància del càrrec, havent de tenir, almenys, més vots favorables que desfavorables.
 3. El nombre de vocals de la Coordinadora es decidirà segons candidats presentats, sent el nombre imparell anterior si hi ha un nombre parell de candidats.
 4. La resta de candidats, que tinguin més vots favorables que desfavorables, quedaran com a reserves per als casos recollits en l’Article 20.5 i 20.6 del Reglament Intern.

Descripció dels càrrecs:

COORDINADOR/A GENERAL

 • Representant del partit davant les institucions.
 • Signar els acords que s’acordin per assemblees.
 • Tenir un ampli coneixement del sistema i funcionament del partit i detectar i dinamitzar les possibles problemàtiques promovent la seva resolució.
 • En època d’eleccions, coordinar els representants davant les juntes electorals.

COORDINADOR/A TERRITORIAL

 • Enllaç de les Agrupacions Locals entre elles i amb el conjunt del partit.
 • Encarregar-se que totes les territorials funcionin correctament i dinamitzar-les.

SECRETARI/ÀRIA

 • Donar les altes i baixes dels afiliats. Portar el llibre d’actes i d’afiliats al dia.
 • Comprovar la legitimitat, en base als nostres estatuts i les lleis vigents, de qualsevol acte o acció que es vulgui realitzar (en cooperació amb l’equip jurídic).
 • Realitzar els tràmits legals del partit.
 • Emissió dels certificats no econòmics.

TRESORER/A

 • Responsable de la comptabilitat del partit.
 • Publicació sistemàtica dels comptes i documents comptables del partit.
 • Validar els moviments econòmics que siguin necessaris.
 • Gestió i control dels pagaments.
 • Control de les donacions i altres possibles ingressos.
 • Emissió dels certificats i confecció de les declaracions o liquidacions fiscals que correspongui (en coordinació amb Jurídic, el Secretari i el Coordinador General).

VOCAL/S

 • Donar suport en les seves tasques dels càrrecs de la Coordinadora.
 • Fer un seguiment global de les tasques que es porten a terme als diferents grups de treball i territorials.
 • Col·laborar en la cordinació i comunicació entre els diferents grups de treball.

Final de la votació: Assemblea General del 25 de juny. 

Pirates internacionals donen suport al Referèndum de Catalunya

Pocs dies abans de l’anunci de la data i pregunta del referèndum d’independència, aquest continua sumant recolzaments. Pirates de Catalunya, partit amb dos regidors propis a Igualada i Lleida i que participa en dinou grups municipals, que sumen quaranta-quatre regidors arreu del territori, ha aconseguit nous suports internacionals dins del moviment pirata, present a més de quaranta països.

Els suports més destacats són els de l’eurodiputada del Partit Pirata alemany, Julia Reda, i els dels membres del parlament del Partit Pirata islandès, Oktavia Hrund i Smári McCarthy, entre altres, mitjançant el Pacte Nacional pel Referèndum.

Julia Reda a la celebració del dia del domini públic – Original: Wikimedia

 

L’eurodiputada Julia Reda ha reafirmat el seu suport declarant “Pel que fa a un referèndum català, estic a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles. El Partit Pirata pretén enfortir els fonaments de la democràcia i promoure més democràcia directa, així que donem suport a reivindicació dels catalans que han de tenir l’última paraula sobre si Catalunya ha de romandre com una part d’Espanya o no, independentment del resultat que sortís d’aquesta votació. Hauria de ser assumpte dels catalans decidir el seu propi futur, així que penso que hi hauria d’haver una votació lliure i espero que Espanya atorgui aquesta possibilitat. En relació a la reticència d’Espanya a concedir el referèndum a Catalunya, espero que els governs d’Espanya i de Catalunya puguin establir un diàleg productiu i arribar a un acord amb una solució política. És important que conflictes com aquest es resolguin diplomàticament.”

Pirates de Catalunya referma així el seu compromís amb el referèndum, que defensa des del seu arrelament a Catalunya l’any 2010, amb permís o sense de l’Estat espanyol. El partit ja està treballant en la seva pròpia campanya proparticipació “Decidim-ho Junts”, on es posa com a objectiu que el Referèndum d’Independència sigui el referèndum de tots, tant els del sí com els del no.

Pirates de Catalunya

Referèndum i sentit “en Comú”: comunicat de Pirates de Catalunya

Davant l’aparent canvi de criteri — respecte al procés cap a una República Catalana — en els documents fundacionals del nou subjecte polític “Un País en Comú”, des de Pirates de Catalunya volem deixar molt clar, en el context del procés d’independència, que només acceptarem la defensa del dret a decidir efectiu i vinculant del poble català, sense pal·liatius, restriccions ni preguntes equívoques.

Entenent que els documents d’aquest nou espai polític estan en procés d’esmenes, des de Pirates de Catalunya animem als seus promotors a fer un pas endavant decidit, evitant mitges tintes que portin a un atzucac. Veiem amb preocupació que un espai que aspira a governar contempli tancar-se a una única opció, sense tenir en compte la legalitat antidemocràtica que deriva d’una Constitució espanyola que limita el dret a decidir. No es pot defensar la participació ciutadana i condicionar-la a un marc legal injust. La voluntat dels pobles està per sobre de les seves constitucions, si no les constitucions serien inalterables eternament. Amb això, els pirates afirmem categòricament que el referèndum ha d’ocórrer, sense pactar si és necessari, amb totes les garanties democràtiques i vinculant, tal com reclama una àmplia majoria de la ciutadania.

I sense limitar-nos als Comuns, qualsevol organització que no defensi un referèndum d’independència vinculant, sigui aquest pactat amb l’estat espanyol o no, no podrà comptar amb la nostra col·laboració, sigui política i/o tècnica. Els pirates apostem obertament per la democràcia directa, sempre subjecta a la Declaració Universal dels Drets Humans, en tots els seus vessants i generacions, incloent-hi els de tercera generació; on podem trobar el dret d’autodeterminació dels pobles.

A Pirates hi ha gent de totes les opinions en l’espectre polític, per això fem bandera del consens i la participació directa, amb dades i debat. I assumir menys d’això seria anar contra els nostres principis més fonamentals. En això no acceptarem ambigüitats.

Pròximes reunions, nova sectorial @sexeafectius, suport ex-tinent Segura i vaga d’educació, manifestacions #volemacollir i llop ibèric

Pirates de Catalunya dóna suport a la Plataforma por la Honestidad i l’extinent Segura

Pirates de Catalunya ha donat suport a la Plataforma por la Honestidad i a la seva campanya per donar suport a l’extinent Segura, processat per l’exèrcit espanyol i els tribunals per un pressumpte delicte d’injúries que encobreix un atac contra la llibertat d’expressió. El suport de Pirates es tradueix en la posada en marxa d’una web per demanar adhesions i mostrar suport públic a l’extinent i a l’equip d’advocats, encapçalat per l’advocat Josep Jover, que duran el cas als tribunals europeus. Des de Pirates us encoratgem a donar suport públicament tot signant el manifest que trobareu al web oficial.

Nova sectorial: Pirates per l’Alliberament Sexe-Afectiu

Un grup d’afiliats a Pirates de Catalunya, entenent els valors de l’ideari pirata com base per a relacions afectives i sexuals lliures dels prejudicis de la societat actual, han creat la sectorial anomenada Pirates per l’Alliberament Sexe-Afectiu, dins de Pirates de Catalunya i del Moviment Pirata. La intenció dels membres impulsors de la sectorial és crear un espai on donar cabuda a temes de relacions afectives i sexualitat en el partit, així com impulsar polítiques per a la normalització de les relacions afectives i estructures familiars no convencionals.

La sectorial ha quedat aprovada després d’una votació de la Coordinadora General, i podeu adherir-vos al seu canal de Telegram aquí, així com seguir-los via Twitter a través de @sexeafectius.

Suport a la Vaga de l’Educació Catalana del passat 18 de gener

Pirates per l’Educació ha donat suport la vaga de l’educació catalana del 18 de gener i com a sectorial estàvem disposats a donar suport igualment a la del 9 de febrer. Finalment el sindicat CGT ha desconvocat també la vaga del 9 després que els altres sindicats pactessin un acord amb el Departament d’Ensenyament. CGT és crítica amb el fet que el Departament no ha acceptat altres reivindicacions importants com la baixada de ràtios i que deixin de tancar línies i escoles públiques.

Pirates de Catalunya celebra que el Departament d’Ensenyament hagi cedit en alguns dels punts exigits per la coordinadora sindical i hagin arribat a un acord amb alguns sindicats. Els pirates, però, creiem que és insuficient i, per això, creiem important seguir amb les mobilitzacions per l’Educació pública.

Suport a la manifestació en favor del llop ibèric a Madrid

Des de Pirates Verds donarem suport a la manifestació que se celebrarà el pròxim 12 de març a Madrid, en defensa del llop ibèric. Des de la sectorial s’està treballant amb altres formacions polítiques com EQUO per organitzar actes similars a la ciutat de Barcelona, així com per aconseguir el suport de Pirates de Catalunya com a partit a aquest tipus d’actes.

Suport a la manifestació Casa Nostra, Casa Vostra

Dissabte 18 a les 16.00, de Plaça Urquinaona fins Plaça del Mar, és la manifestació per l’acollida de persones refugiades i migrants. Els pirates #volemacollir també i ens organitzarem en un bloc propi. Qui vulgui sumar-se al bloc, que avisi a partit@pirata.cat i/o entri al grup ad hoc.

Notícies de les territorials / grups municipals

Pirates de l’H ha aconseguit, juntament amb els socis de coalició, la paralització del PDU Gran Vía, defensat pel PSC i Convergència. El dimecres vinent membres de la territorial hospitalenca seran entrevistats per parlar d’aquest tema a Crónica Global. D’altra banda, a mitjans de gener la coalició electoral va llençar la primera revista mensual de la Coalició, que podreu trobar sota el nom de butlletí al web de Camviem L’H. En aquesta revista aniran sortint articles dels regidors i altres membres de la coalició.

A Lleida, Pirates de Lleida ha organitzat, juntament amb l’Ateneu Cooperatiu La Baula, la retransmissió en directe via streaming de l’obra de teatre de titelles per adults “La bruja y Don Cristóbal”, per la qual van ser processats els dos titellaires acusats d’enaltiment del terrorisme. L’acte ha tingut lloc avui diumenge a les 18.00. Podeu veure-ho aquí.

Pròximes reunions

Avui dilluns dia 6 hi ha reunió del grup de Comunicació, a les 22.00 al nostre Mumble.

I dimarts 7, també a les 22.00 i al Mumble, reunió de la Coordinadora Administrativa i Coordinadora General.

Salut i rom,
Pirates de Catalunya