Totes les entrades del bloc El nostre bloc

Girona: Trobada Oberta Pirata (8 de novembre) i primàries (1-8 de novembre)


Aquest dijous dia 8 de novembre de 19.30 a 20,30 farem la TOP (Trobada Oberta Pirata) a la Marfà (Centre Cívic Santa Eugènia).

És una oportunitat tant si ets pirata i vols estar al dia de les ultimes accions que fem a la ciutat de Girona o com si no coneixes el moviment Pirata i et ve de gust saber-ne més.

Ordre del dia

L’Ordre del dia per aquesta reunió serà

 • Obertura i Introducció
 • Explicació sobre el moviment pirata a Girona
 • Explicació sobre l’actualitat dels Pirates a Girona
 • Torn obert de paraula per fer preguntes
 • Cloenda

Parlarem de coses com, qui som els pirates, què ens defineix, cap a on volem anar i en quin estat ens trobem avui en dia.

Pots proposar nous punts a tractar enviant un mail a girona@pirata.cat.

Primàries

Així mateix, el passat dia 1 de novembre vam començar el període de votació de candidatures per les primàries pirates a la ciutat de Girona.

Candidatures

S’hi han presentat quatre pirates:

Albert Sunyer

Membre de la Coordinadora Administrativa de Pirates de Catalunya, escollit a través de l’Assemblea del Partit  i membre de la Territorial de Girona Ciutat. Nascut a Girona el 1990, manté des de fa anys una activitat política a la ciutat en diverses entitats i col·lectius.

Defensor i activista del moviment LGTBI a la ciutat desde el 2005.  Des de la Coordinadora Administrativa del partit (l’executiva del mateix) ha iniciat un procés de reforma de l’organització de l’àrea econòmica interna. La seva activitat professional com a responsable de sistemes el fa igualment vàlid a l’hora de participar del grup de treball encarregat de gestionar les eines informàtiques de Pirates de Catalunya.

Vinculat des de fa temps a Pirates, primer com a simpatitzant i després com a afiliat, s’ha mostrat sempre interessat en el funcionament intern del partit, així com en explorar i aprofundir en l’ideari que es defensa des de Pirates.

Personalment és una persona ferma en les seves conviccions, molt treballador i meticulós a l’hora de treballar per l’organització, amb un clar objectiu en la defensa i assoliment d’una república d’esquerres.

Activista i Hacktivista, sempre s’ha identificat amb la independència de Catalunya.

És una persona molt madura i adulta, des de petit va haver d’emprendre i aconseguir els seus propis recursos amb els medis que tenia.

Don Jara

Tècnic agrícola, secretari de l’associació “Nuestramerica” , coordinador del partit Pirata a Girona, a vegades irònic i a vegades sarcàstic, tot depen de la llum del dia.

Ariadna Hormigo

Nascuda a Palamós però actual veïna de Girona. És Arquitecta Tècnica per la UDG, fotògrafa i l’interessa la tecnologia per l’àrea creativa.

Fa 4 anys que va crear la territorial a Palamós, juntament amb altres pirates, on va ser cap llista quadruplicant els vots a les anteriors eleccions al parlament.

La seva activitat dins del partit i el moviment pirata durant aquests últims dos anys està relacionada amb l’activitat local, però també amb altres pirates de tot l’estat, sobretot a través de la sectorial feminista Mary Read.

Alex Bueno

Afiliat des dels inicis de Pirates de Catalunya des d’allà el 2010. Participa en la territorial de Girona ciutat, les sectorials per la independència, educació i sanitat, coordinador TIC i actualment vocal a la coordinadora administrativa.

Com hi pots participar

Pots votar per al candidat que vulguis a https://girona.pirata.cat/primaries-2019/ Recorda has d’haver rebut les teves claus d’accés. En cas contrari, contacta amb nosaltres a girona@pirata.cat i t’ho farem arribar.

El temps per votar és del 1 de novembre fins al 8 de novembre a les 19.30, fent-ho coincidir amb la TOP, on farem públics els resultats.

Durant la propera setmana, publicarem un article on explicarem la nostra participació com a membre impulsor del moviment Guanyem Girona, una candidatura ciutadana per transformar la ciutat i lluitar per una Girona Social, Democràtica, Popular i Republicana.

Salut i rom!
Pirates de Girona

Reunió de l’Assemblea General: 27 d’octubre, 11:00, Barcelona

Tornem a l’abordatge, amb les eleccions municipals i europees a l’horitzó. El pròxim dissabte 27 d’octubre celebrarem la Reunió d’Assemblea General per definir i traçar la nostra estratègia política.

Trobaràs l’ordre del dia en el següent pad: https://pad.pirata.cat/RAG-201810. Pots afegir-hi els punts del dia i comentaris que creguis convenient. També pots llegir l’acta de l’anterior RAG de juliol aquí: https://pad.pirata.cat/RAG-201807

Properament confirmarem el lloc de la trobada. Us esperem a totes a bord!

U d’octubre: recordem, reivindiquem, reclamem la República.

L’u d’octubre no ha de ser un dia de commemoració, sinó un dia de record i reivindicació, de com el poble organitzat pot prendre les regnes del seu destí i mobilitzar-se pacíficament per canviar l’statu quo en benefici de tothom. L’u d’octubre és un dels màxims exponents de l’ideari pirata, l’apoderament popular, l’autoorganització i autogestió de la democràcia directa, sense dependre total o parcialment de les institucions.

Fa un any vam votar i vam decidir. L’Espanya caduca de les autonomies no és suficient pels anhels de més llibertat, més drets i més autonomia que Catalunya reclama i que d’altres pobles també cerquen. En una acció sense precedents, milions de persones van organitzar i defensar cívica i pacíficament un referèndum, posant-hi el cos i l’ànima per a permetre votar a favor o en contra de la independència. Davant d’això cap pirata podia romandre indiferent ni ignorar el mandat d’autodeterminació que s’hi va donar.

Després d’un any l’assetjament contra les persones públiques que ho van permetre continua. Un assetjament que ha comptat amb el suport del poder executiu, que no només ha donat suport a una justícia retrògrada i obertament parcial, sinó que ha intentat i insinuat constantment que no dubtaria en fer que el poder legislatiu creés lleis per prohibir l’independentisme, retallant les llibertats d’expressió i política; facilitar el tancament de webs sense ordre judicial, violant la neutralitat de la xarxa; i fins i tot anunciant modificacions ad hoc al Codi Penal per a convertir en delicte allò que van aduir per a empresonar o forçar a exiliar-se als representants polítics, demostrant que no hi ha fonament judicial per a una qüestió política legítima com el dret d’autodeterminació.

També hem pogut constatar la manca de voluntat d’impulsar des de la Generalitat les accions necessàries per portar a terme el mandat de les urnes l’u d’octubre. Un mandat que té la independència com a horitzó però que no és l’únic resultat a obtenir. Calen entomar nous reptes que són l’arrel del que va succeir un any ençà, com el d’una major participació ciutadana i la creació d’un nou marc de convivència, és a dir, l’inici d’un procés constituent I durant aquest any també hem vist com d’altres atiaven els remanents del franquisme, agrupats i disfressats sota innombrables aparences i noms però units per la seva ideologia filofeixista, que enyora règims dictatorials de tota mena, d’Espanya i de fora.

L’u d’octubre no era d’anar uns contra altres, sinó de tenir tots el dret a decidir sobre les nostres vides col·lectivament. Amb llibertat, dignitat i debat.

11 de setembre: Vam votar. Vam decidir. Defensem la democràcia.

 

Pirates de Catalunya anima a tothom a participar en les diferents convocatòries anunciades per aquest dimarts dia 11 de setembre, la Diada de Catalunya, per defensar els valors democràtics manifestats l’1 d’octubre de 2017. Considerem que el mandat de l’1 d’octubre és el de construir una república basada en la participació ciutadana, amb la defensa dels drets civils i socials per bandera i com a fet quotidià reflectit en les seves lleis i institucions partint del dret inalienable de decidir col·lectivament i lliurement el nostre futur.

Aquest 11 de setembre és important per evitar la normalització de la situació actual, on hi ha una ofensiva per part de les institucions espanyoles i col·lectius unionistes contra les llibertats de tothom, independentista o no, que va des de la persecució de diferents formes d’expressió d’artistes i activistes fins als presoners polítics, passant per esperonar el creixement de l’extrema dreta filofeixista, que aquest passat diumenge 9 de setembre van agredir a companyes nostres.

També és una data important per reclamar més que mai la implantació de les estructures necessàries per al procés constituent i la recuperació de drets socials amb la reversió de les retallades imposades i mantingudes pels successius governs de l’espai polític hereu de la desapareguda Convergència i Unió, així com les imposades des de Madrid i Brussel·les. Agafant les paraules de la conferència política del president Torra, “no és la República la que ens portarà els drets civils, socials i nacionals que anhelem, sinó que és la lluita per aquests drets que ens portarà la República”.

Per això i perquè aquesta lluita s’ha de portar tant als carrers com a les institucions, amb el poble al capdavant, no pas únicament els partits, instem a participar en les diferents manifestacions de la Diada.

Com any rere any, Pirates de Catalunya se situa al costat de la majoria social que demanda llibertat i drets polítics i socials per la via pacífica i cívica; que no només s’han mobilitzat per la independència sinó també contra la censura, la xenofòbia, el filofeixisme i la demofòbia que creixen en un Estat espanyol amb un model autonòmic exhaurit i sense projecte polític.

Bona Diada!
Pirates de Catalunya

Juliol pirata: Common European Election Program 2019 Meeting (diss. 21), Reunió d’Assemblea General i Jornada Municipalista (diss. 28)

Hola pirata,
S’aproximen tres esdeveniments importants per a nosaltres, la reunió d’European Pirates a Barcelona aquest dissabte 21 de juliol i la Reunió d’Assemblea General i Jornada Municipalista a Igualada el pròxim dissabte 28 de juliol.
21 i 22 de juliol: Common European Election Program 2019 Meeting
Pirates de Catalunya és membre fundador d’European Pirates, l’espai paneuropeu que aplega els 20 partits pirates de l’Unió Europa. Les eleccions europees se celebraran el pròxim maig de 2019 i durant aquests primers mesos s’ha iniciat el treball per a construir el programa comú per a les candidatures pirates arreu, repetint la iniciativa realitzada amb èxit a la contrada electoral de 2015.
Així, European Pirates ha decidit reunir-se a Barcelona els pròxims 21 i 22 de juliol. Necessitem voluntaris per a ajudar amb l’organització! Si vols participar i ajudar en aquestes jornades, inscriu-t’hi en aquest formulari.
L’horari és:
 • Dissabte 21: de 10.00 a 13.45 i de 15.00 a 19.15.
 • Dissabte 22: de 09.30 a 14.15 i de 15.30 a 17.30.
S’hi tractaran les següent àrees:
 • Agricultura, afers marítims i pesca (Agriculture, Maritime Affairs, Fisheries)
 • Energia i acció pel clima (Climate Action & Energy)
 • Corrupció i lobbies (Corruption and Lobbyism)
 • Afers digitals (Digital Affairs)
 • Educació i cultura (Education & Culture)
 • Polítiques exteriors de defensa (Foreign and defense policy)
 • Polítiques d’immigració i asil (Migration and asylum policies)
 • Afers socials i renda bàsica (Social Affairs & Basic Income)
 • Fons estructurals i de cohesió (Structural Funds and Cohesion Funds)
 • Impostos (Taxes)
Europa ens espera!
28 de juliol (matí, 11.00): Reunió d’Assemblea General
El proper 28 de juliol tenim una doble cita a Igualada, a l’edifici de l’Adoberia Bella (Carrer Joan Mercader cantonada amb Camí del Rec, paral·lel al Carrer del Rec). Pel matí farem la Reunió de l’Assemblea General, la segona de l’any, amb intenció d’encetar els treballs per a les eleccions municipals i europees de maig de 2019. L’ordre del dia es troba en aquest pad, on hi pots afegir punts.
Per a poder-ho organitzar i preveure necessitats, és necessari que t’inscriguis aquí.
Per a facilitar l’arribada a Igualada, us proporcionem informació d’utilitat:
 • Trens des de Barcelona: línia R6 a Plaça Espanya; el tren de les 09.09 et deixa a l’estació d’Igualada a les 10.39.
 • Busos des de Barcelona: parada de la Hispano Igualadina a Maria Cristina.
 • Per carretera (hi ha una zona blanca d’aparcament gratuït al costat de l’estació Petromiralles al carrer del Rec):
  • Des de Barcelona: A-2, sortida 559.
  • Des de Girona: C-25, sortida 130, o AP-7 fins A-2, sortida 559.
  • Des de Tarragona: A-27 o AP-7, sortida 30, i C-15.
  • Des de Lleida: A-2, sortida 549.
 • Com moure’s dins d’Igualada:
  • Bus:
   • A prop de l’estació de tren hi ha dues parades de bus.
   • Una parada es troba davant de l’Hotel Ciutat d’Igualada (actualment tancat):
    • LTM: 20′, 25′, 50′, 55′ – baixar a Plaça Catalunya/Parc de l’Estació Vella.
    • LTV: 20′, 50′ – baixar a Plaça Catalunya/Parc de l’Estació Vella.
   • I una altra parada es troba en direcció contrària a l’antic hotel, entre l’Aldi i el Carrefour Market:
    • LC1 (vigila de no confondre-la amb la LC2): 14′ – 44′, baixar a Plaça de la Creu.
  • A peu:
   • Des de l’estació és prendre el passeig Jacint Verdaguer tot recte fins a arribar a Sant Magí, baixar per Sant Magí, creuar Cal Font i la Plaça de la Creu.
  • Taxi
  • En cotxe: Hi ha altres zones blanques d’aparcament gratuït i de pagament pel centre i voltants, relativament a prop caminant.
Per cert, insistim: necessitarem algú que pugui fer fotografies en bona qualitat de les dues activitats, per a renovar stock de fotografies 😉
28 de juliol (tarda, 16.00-20.00): Jornada Municipalista
Es farà a l’edifici de l’Adoberia Bella, un espai emblemàtic del barri del Rec d’Igualada. Per a participar-hi només t’has d’inscriure (i obtenir tota la informació) aquí, marcant assistència a la jornada i quins tallers  t’interessen.
El programa de la jornada consta de tres tallers previstos:
 • Taller de propostes municipals pirates: innovem als  municipis des de la sobirania tecnològica, la cultura lliure, el  programari lliure, la democràcia directa i altres aspectes de l’ideari pirata. Donat per Dario Castañé, regidor a l’Ajuntament d’Igualada per Decidim Igualada.
 • Taller d’experiència municipal pirata:  donat per Carlos González, paer a l’Ajuntament de Lleida pel Comú de  Lleida, ens explicarà la seva experiència com pirata a l’Ajuntament de  Lleida. Ideal per a persones que vulguin presentar-se a les eleccions de  2019 i vulguin conèixer què els hi espera.
 • Taller per a compartir experiències municipals durant el mandat 2015-2019:  ets regidor/a i has portat a terme iniciatives al teu municipi que vols  compartir? O hi has participat dins del teu grup municipal local, sense  ser càrrec electe? O potser has batallat amb l’Ajuntament des de fora  de la institució? En aquest taller no hi ha una única persona ponent,  sinó que ho serem qui vulgui. Tindrem uns 10 minuts mínim per persona  per a parlar del que vulguem, segons persones que vulguin parlar. S’hi  pot portar presentació per a projectar.
Si vols proposar-te per fer algun taller addicional, els suggeriments són benvinguts. També hi haurà una petita cloenda de 30 minuts. Es disposarà l’horari de manera que hi hagi temps per fer cafè, descansar, etc. entre totes les activitats en la mesura del possible. Ens agradaria que aquesta jornada permeti fer xarxa municipalista, així que pots fer extensiva aquesta invitació a qui vulguis, militant o no.
Salut i rom,
Pirates de Catalunya