Totes les entrades del bloc El nostre bloc

Pirates de Catalunya es presentarà a les eleccions del 21-D amb la candidatura de CUP – Crida Constituent

Després d’un procés de negociació a diverses bandes, finalment Pirates de Catalunya participarà a les eleccions del pròxim 21 de desembre a dins de les llistes de CUP – Crida Constituent, com a un dels partits integrants d’aquest espai electoral. Aquesta candidatura reuneix les condicions que l’Assemblea General de Pirates demanava per considerar la proposta: defensa del referèndum de l’u d’octubre, defensa de la República refrendada en aquest referèndum i construcció d’una república des de baix. Així doncs, aquesta candidatura comptarà amb la presència de membres de Pirates de Catalunya, escollits en primàries, i es valora com una oportunitat per impulsar els valors de l’ideari pirata dins d’un futur grup parlamentari de la CUP-Crida Constituent .

En les properes hores es confirmaran els noms i les posicions dels nostres candidats i candidates, i començaran les primeres reunions de treball per afrontar la campanya electoral.

Pirates de Catalunya

Pirates de Catalunya aprova presentar-se a les eleccions del 21-D sota una llista de front comú

Avui diumenge 5 de novembre s’ha tancat la votació dirigida a militants de Pirates per decidir quina hauria de ser la posició del partit davant de les eleccions del pròxim 21 de desembre a Catalunya. Davant d’unes eleccions que el partit considera il·legítimes i producte d’una aplicació desproporcionada de l’article 155 de la Constitució Espanyola, Pirates es plantejava tres possibles escenaris d’actuació: presentar-se a les eleccions en solitari amb llista pròpia, fer-ho a través d’una llista unitària amb altres partits per defensar el resultat del Referèndum de l’u d’octubre i la República Catalana, o no presentar-se.

Plantejats els tres escenaris a la militància de Pirates de Catalunya, aquesta ha decidit que el partit ha de presentar-se a les eleccions del 21 de desembre buscant una llista unitària com ja han plantejat altres formacions polítiques. És per això que d’acord amb aquesta decisió, Pirates de Catalunya iniciarà contactes amb diversos partits i actors socials catalans amb l’objectiu de definir aquesta llista unitària en defensa de la República catalana, el resultat legítim del referèndum de l’u d’octubre de 2017.

Acceptada la denúncia davant la Comissió Europea feta per Pirates de Catalunya per la censura de webs del referèndum

Arran dels intents del govern espanyol de tancar diverses rèpliques del lloc web del Govern de la Generalitat sobre el Referèndum de l’1 d’octubre vinent, i de les denúncies a militants de Pirates de Catalunya per haver col·laborat en la rèplica de les pàgines del referèndum, Pirates de Catalunya va decidir posar en mans de la justícia europea aquests fets, ja que es tractaven d’atacs flagrants contra la llibertat d’expressió – un dels drets fonamentals de la UE – i la defensa de la neutralitat de la xarxa.

La denúncia als tribunals europeus està encapçalada per en Josep Jover, advocat, encarregat de dur a terme la defensa legal dels alcaldes relacionada amb el referèndum, i va ser acceptada per la Comissió Europea el passat dia 31 d’octubre.

Ha estat possible perquè es va fonamentar que és una competència de la Unió el fet de protegir i garantir els drets de la ciutadania, així que no s’ha dirigit contra l’Estat espanyol, sinó contra aquesta. És a dir, és un cas de Pirates de Catalunya contra la Unió Europea.

El fet d’haver-se acceptat el recurs presentat, obrint noves diligències, implica que hi haurà un nou posicionament oficial de la UE, a favor o en contra, així com l’apertura de la vida del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Des de la formació pirata s’esperava una resposta negativa d’entrada, perquè la Comissió estaria acceptant un cas d’omissió de la seva responsabilitat, però s’ha obert una escletxa legal per on combatre legalment en l’àmbit europeu el comportament antidemocràtic i autoritari del Govern espanyol, expressat en ordres judicials desproporcionades i actuacions policials contra la neutralitat de la xarxa i les llibertats d’informació i d’expressió.

Trobareu el document al següent enllaç: http://pirata.cat/wp-content/uploads/2017/11/CHAP201702960-C-ES-AR.pdf

Pirates de Catalunya

Caixa de resistència per ajudar als companys investigats per la (in)justícia espanyola

Els darrers mesos han estat temps convulsos i emocionants al voltant de  Pirates de Catalunya. La nostra actuació durant la campanya del  Referèndum d’autodeterminació de l’u d’octubre i el nostre posicionament  davant del resultat i de totes les actuacions del govern espanyol abans  i després de les votacions, ens han fet guanyar força presència a les  xarxes, a la societat catalana i al nostre partit, augmentat  significativament el nombre de militants afiliats. A més se’ns menciona,  se’ns considera i se’ns té en compte la nostra opinió. Tanmateix, tot  aquest activisme polític, gens allunyat en cap moment del nostre ideari  com a partit, ens ha dut a la situació de tenir companys investigats per  la Policia per suposats delictes relacionats amb la propagació  d’informació del referèndum (les famoses pàgines clonades), un fet que  els pot dur davant dels tribunals.

El mateix Coordinador General,  l’Enric Pineda, ja ha tingut una reunió amb el nostre advocat, Josep  Jover, on se l’ha informat que pròximament serà citat a declarar a  Paterna, des d’on es porta la investigació del seu cas. En aquest  judici, a més, serà on en Jover tornarà a exposar la demanda als  Tribunals Europeus per la seva neutralitat en el cas de Catalunya, tal  com va acordar fer el partit. Tot això, malauradament, tindrà un cost econòmic elevat, que el nostre partit, que es basa en la voluntat dels  seus membres en aportar donatius, no pot assumir. És per això, que des  de la Coordinadora Administrativa, s’ha pres la decisió d’obrir un  compte corrent de resistència per poder assumir els costos dels tràmits  del judici de l’Enric, així com de qualsevol company i companya acusat  injustament per la policia espanyola.

Recordeu quin era el nostre lema: “Internet serà sempre nostre”.

Ara ens cal l’ajuda de tothom per a poder-lo fer valer davant la justícia.  Us demanem qualsevol aportació, per petita que sigui i, sobretot, la  difusió arreu d’aquesta campanya. Fes la teva aportació al següent número de compte: ES73 1491 0001 2020 7164 4427.

En relació a això, la Comissió Europea ens ha admès la denuncia contra aquesta per no protegir als internautes catalans davant el tancament de webs.

Pirates de Catalunya condemna l’aplicació del 155

Els pirates condemnem i rebutgem l’aplicació de l’article 155. És un atac directe a l’autogovern de Catalunya, fruit de la ineptitud del govern del Partit Popular a l’hora de cercar solucions polítiques als anhels de major autonomia. Un govern mediocre amb ànima de buròcrata que, tot aplicant la llei de l’embut, exigeix a tothom el compliment de la llei que ell no compleix.

Malgrat que com a partit s’ha mantingut una postura neutra respecte a la independència de Catalunya, des de la nostra fundació l’any 2010 hem defensat el referèndum, i no podem obviar que les urnes del 27 de setembre del 2015 van donar un mandat democràtic a una majoria absoluta d’escons independentistes. Majoria formada amb la mateixa llei que va atorgar la majoria absoluta al Partit Popular a les eleccions del 20 de novembre de 2011. Aquest mandat s’ha vist refermat pels resultats del referèndum de l’1 d’octubre i, desgraciadament, per les horribles imatges que van acompanyar aquella jornada. Si votar sempre és legítim, fer-ho sota l’amenaça i els fets violents d’un Estat demofòbic, encara ho és més. La democràcia sempre guanya.

Entenem que hi havia moltes vies abans d’arribar a la unilateralitat, però totes han estat esgotades a tots els àmbits. No considerem que la Generalitat hagi tingut manca de voluntat pel diàleg i ens consta que no ha deixat d’intentar-ho pels canals establerts. Però davant d’un govern pilotat per un partit incendiari – que va encendre els ànims de molts catalans l’any 2006 amb una vergonyosa campanya catalanòfoba contra l’Estatut, aprovat en un referèndum pactat i amb garanties, impulsada únicament per treure rèdit electoral de l’enfrontament – arriba un punt on no es pot acceptar més el bloqueig.

Davant la imposició de la llei mitjançant un acord del Consell de Ministres, amb mesures definides ad hoc i basant-se en un ambigu article 155, del qual molts juristes constitucionalistes estan posant en dubte que el seu abast permeti dissoldre un Govern i un Parlament nascuts de la voluntat popular a les urnes, els pirates no reconeixem l’autoritat del Partit Popular sobre el govern, les forces de seguretat ni els mitjans de comunicació públics catalans. El que ha decidit el poble no es revoca als despatxos.

Perquè aquest cop d’estat legalista no ho és només cap als catalans. És un autocop d’estat per a justificar la repressió contra tots els espanyols, independentment de la causa. I ens preocupa que pugui despertar un efecte d’imitació en altres líders europeus. Perquè ara Europa ha deixat a en Mariano Rajoy i la seva cohort totalitària a l’alçada del president turc Erdogan, però les tècniques de censura a la xarxa que hem observat aquestes setmanes són l’avantsala del que la Unió Europea vol impulsar legalment dins de la seva inútil lluita pel copyright. No estem davant d’un fet esporàdic, sinó d’un dels primers símptomes d’una malaltia que està engolint Europa: el feixisme i el populisme s’estan enfortint arreu. A Espanya simplement havien arribat abans al poder.

Instem a tothom, sigui quin sigui el seu posicionalment envers la independència de Catalunya, a organitzar-se en els Comitès de Defensa de la República, a mobilitzar-se pacíficament, a rebutjar públicament l’aplicació del 155 i exigir responsabilitats al govern del Partit Popular per la seva incompetència, la seva hipocresia, les seves mentides i la ferida que han obert en les societats catalana i espanyola per pur electoralisme. La ciutadania no és carn de canó perquè uns polítics arribin al poder. Els nostres drets no són una arma llancívola per castigar l’autogovern i, si convé, suspendre’l.

La ciutadania aturarà el 155, aturarà la vergonya.