Totes les entrades del bloc El nostre bloc

Pirates de Catalunya, al costat del referèndum

Pirates de Catalunya vol condemnar enèrgicament les accions del govern espanyol i d’un extremadament polititzat Tribunal Constitucional per impedir la celebració del Referèndum previst per al proper u d’octubre a Catalunya. Com a defensors del dret a decidir-ho tot, no podem consentir que cap òrgan o institució pretengui resoldre un assumpte polític als tribunals.

L’escenari del referèndum unilateral era previsible, tal i com vàrem anticipar durant el nostre Congrés Reboot, pel que totes les forces contràries a la independència tenien en la seva mà establir abans un marc de diàleg efectiu, que hauria d’haver acabat tanmateix en un referèndum. Pel que podem concloure dues coses: que el referèndum era necessari incondicionalment i que l’actitud del PP, PSOE (i la seva filial PSC) i Cs és irresponsable i clarament electoralista. Els fets ens mostren que mai ha estat en l’interés de les forces unionistes trobar una solució pactada per donar sortida a la voluntat del 80% dels catalans: tenir un referèndum.

Considerem que a través dels jutjats s’està executant una persecució política i ideològica, fins al punt d’obligar a TV3 a no emetre publicitat del referèndum o suspendre un acte en defensa del dret a decidir a Madrid, a més de totes les amenaces i sentències castigant a qui posa urnes i hi col·labora o els escorcolls de pel·lícula de Berlanga a impremtes i mitjans. S’estan vulnerant els Drets Humans a Catalunya per ordre de Moncloa, amb els seus tentacles contaminant la democràcia, destruïnt la separació de poders i portant-la pel camí d’esdevenir en una dictadura amb cara amable.

Encara que les lleis suspeses són millorables, i ens hagués agradat participar-hi amb esmenes, no justifiquen de cap manera la persecució a la que s’està sotmetent als catalans i catalanes, sense importar el seu càrrec o classe. Així que, davant de futurs moviments repressius del govern espanyol, els pirates ens declarem en desobediència. Continuarem promovent el referèndum i, passi el que passi, ens mantindrem ferms en la radicalitat democràtica que ens caracteritza i defensarem el dret de tots els catalans, votin sí o votin no, de depositar el seu vot a les urnes per decidir la independència de Catalunya i qualsevol altre assumpte que el poble de Catalunya vulgui.

 

Pirates de Catalunya clona el web del Referèndum tancada per la Guàrdia Civil

La Generalitat de Catalunya va publicar el web institucional referendum.cat per donar tota la informació referent al proper referèndum d’autodeterminació de Catalunya que s’ha de celebrar el pròxim 1 d’octubre. Aquest web, a instàncies de l’Estat Espanyol, ha estat clausurada ahir dimecres 13 de setembre per la Guàrdia Civil, tot i que hores després es reprenia el seu funcionament des d’altres països.
Conscients del greu atac a la democràcia, a la llibertat, i a la neutralitat a la xarxa que suposa el tancament d’una plana web institucional per part d’un govern presumptament democràtic, Pirates de Catalunya ha clonat el web de la Generalitat i fer-lo accessible a través d’IPFS (InterPlanetary File System), un sistema que permet publicar una pàgina web de forma descentralitzada utilitzant protocols P2P (peer to peer, compartició entre iguals) per assegurar que estigués disponible sense dependre d’un únic servidor i impossible de censurar, ja que és accessible des de milers de punts d’accés públics i no és possible determinar on està allotjat actualment, ni pels mateixos responsables del partit.
El web és accessible a http://referendum.pirata.cat, que redirigeix a un dels punts d’entrada de la xarxa IPFS. Encara que les forces de seguretat intervinguin el domini pirata.cat o els proveïdors bloquegin l’accés al punt d’entrada accessible a l’adreça esmentada, la xarxa IPFS continuarà emmagatzemant i servint permanentment el web, a més de ser accessible automàticament per la resta de punts d’accés públics, així com els que puguin crear persones individuals per iniciativa pròpia. Aquesta web no ve a substituir la web oficial de la Generalitat, sinó que està pensada com a còpia de seguretat davant de possibles accions posteriors per tancar la web oficial.
Pirates de Catalunya pren aquesta decisió d’acord amb el seu compromís amb la llibertat d’expressió i la neutralitat de la xarxa, a més de defensar el referèndum de l’1 d’octubre. Considerem el referèndum l’eina bàsica de participació ciutadana i un dels pilars de qualsevol democràcia moderna. La celebració d’aquest, o qualsevol altre referèndum, no es pot veure coartada per lleis obsoletes o intents autoritaris de conservar l’statu quo vigent. Pirates de Catalunya seguirà fent campanya per a la participació, a través de la campanya “Decidim-ho junts”, desobeint les ordres que hi hagi en contra.

Butlletí de novetats de Pirates de Catalunya – 30/08/2017

Assemblea General: diumenge 3 de setembre, 11.00 h a la nostra seu

Com estableixen els nostres estatuts, la CA convoca la següent Assemblea General pel diumenge 3 de setembre, a les 11.00 h, a C/ Rector Triadó, 31 i amb el següent ordre del dia: https://pad.pirata.cat/ag-201709. Pots afegir nous punts a l’ordre del dia directament al pad.

Primàries, fi de termini per presentar candidatures: diumenge 3 de setembre (necessitem candidats per a totes les províncies)

La CA va decidir, a inicis de mes, engegar un procés de primàries com el que es va portar a terme l’any 2015, en una votació amb dues preguntes: una per el/la presidenciable (cap de llista de Barcelona) i una altra per ordenar la llista provincial (els primers cinc llocs, de l’1 al 5 a totes menys Barcelona, que seria del 2 al 5). Més informació a http://pirata.cat/bloc/obrim-primaries-per-a-les-proximes-eleccions-catalanes/.

En la recentment anunciada Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República s’estableixen dos terminis clau pel que fa a processos electorals: en cas de guanyar el No les eleccions serien com molt aviat el 26 de novembre, i en cas de guanyar el Sí serien com molt aviat entre el març i el maig del 2018.

Com presentar candidatura o inscripció per a completar llistes

  • Candidatures: enviar correu a partit@pirata.cat amb DNI, província a on es vol concórrer, nom i cognoms, així com biografia. Trobareu exemples a https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/339
  • Voluntaris per a completar llistes: enviar correu a partit@pirata.cat indicant DNI, província preferida, nom i cognoms.

Abans de tancar aquest punt, fer un aclariment sobre què suposa presentar-se a una província diferent de la pròpia: no hi ha conseqüències pel candidat. Simplement anirà a votar on sempre però es presentarà per una altra província. Així que no dubteu a presentar-vos-hi!

Reactivació de la territorial de Barcelona ciutat, dimarts 12 de setembre, 19.00 h a la nostra seu

Tal com es va parlar per llistes a finals del mes passat, alguns pirates tenien la inquietud de fer una trobada per parlar de les possibilitats de reactivar la territorial de Barcelona. Malauradament, es va cancel·lar la convocatòria de Juliol. Així, el pròxim dimarts 12 de setembre a les 19.00 h es farà la primera reunió per a tractar la reactivació de la territorial, la posada en marxa per a l’elecció de coordinador/a i les línies de treball i estratègiques de la territorial, així com l’organització d’aquesta.

Reunions de la Coordinadora Administrativa i General, dimarts 5 de setembre, 20.30 h i 21.00 h, al nostre Mumble

Com cada primer dimarts de mes, la CA i la CG fan les seves reunions per a tractar tots els assumptes del partit i la seva dinamització. Els afiliats poden assistir-hi amb veu però sense vot. Sobre com instal·lar el Mumble i accedir a la reunió, aquí tens les instruccions: http://pirata.cat/participa_/xat-de-veu-mumble/

Decidim-ho Junts: comença el compte enrere!

L’1 d’octubre és a tocar i els pirates ens llencem a l’abordatge! Cal enllestir la campanya oberta a http://decidimhojunts.cat i fer-ne difusió. Participeu-hi a grup-comunicacio@llistes.pirata.cat (https://correu.pirata.cat/cgi-bin/mailman/listinfo/grup-comunicacio), al grup de Telegram i al pad del manifest.

Declaració de Barcelona: reciprocitat social davant el gihadisme radical

En Josep Jover ens fa arribar una proposta de declaració per a impulsar un nou concepte polític, la reciprocitat social. La reciprocitat social consisteix a establir relacions amb altres Estats amb respostes simètriques a les conductes que els altres Estats adopten. Per exemple, si un Estat no respecta els Drets Humans dels seus habitants, penalitzar les relacions amb aquest Estat mitjançant els mecanismes disponibles. I en un cas invers, afavorir les relacions amb altres Estats que protegeixen i garanteixen els drets fonamentals.

Pots llegir i esmenar la declaració aquí: https://pad.pirata.cat/declaracio-barcelona

Busquem un nou color corporatiu

S’ha presentat una proposta per a trobar un nou color corporatiu que complementi el color negre oficial del partit, per a marcar una imatge gràfica diferent a la resta de partits. Podeu llegir-la al següent pad: https://pad.pirata.cat/nou-color-accent

Tots els pirates junts aconseguirem tot el que ens proposem! Activa’t per a construir un partit potent!

Pirates de Catalunya es solidaritza amb les victimes de l’atemptat de Barcelona

Des de Pirates de Catalunya ens mostrem consternats per l’atemptat terrorista d’aquesta tarda a Barcelona, volem mostrar el nostre condol i ens solidaritzem amb el dolor de les famílies de les víctimes mortals, així com el nostre suport a les persones ferides.

També volem mostrar el nostre agraïment als cossos i forces de seguretat i d’emergències que estan treballant sobre el terreny, als sanitaris dels hospitals i centres d’atenció primària de tota la ciutat, als treballadors i treballadores del metro i bus, als i les taxistes que estan realitzant serveis gratuïts per traslladar ferits i familiars, als i les treballadores d’Eulen que han suspès la vaga indefinida, així com a la resta de persones i empreses solidàries per la gran i ràpida resposta donada.

Davant del missatge de la por que els terroristes ens volen enviar, així com els d’aquells que volen aprofitar aquests fets per fer créixer la xenofòbia en general i la islamofòbia en particular, nosaltres apostem per la convivència, el respecte, la tolerància i la justícia com a pilars bàsics de la nostra societat, i condemnem i condemnarem qualsevol acte de xenofòbia que es pugui desprendre arrel d’aquest atemptat.

També fem una crida a la societat barcelonina i catalana a donar sang a partir de demà per no saturar els serveis als hospitals habilitats, així com una crida a assistir sense por a qualsevol de les convocatòries que es facin en repulsa de l’atemptat i en suport a les víctimes, com el minut de silenci convocat per demà a les 12 del migdia a Plaça Catalunya com a altres poblacions catalanes.

Per a més informació, podeu contactar el telèfon d’informació de la Generalitat 012 o al telèfon habilitat pels Mossos i la Policia Nacional: 93 214 2124.

Comunicat davant la vaga de la plantilla d’EULEN

Des de Pirates de Catalunya, en relació a l’actual conflicte a l’aeroport del Prat, volem reivindicar el dret legítim a la vaga de la plantilla d’EULEN i rebutjar la mala gestió de la situació per part d’AENA i del govern de l’Estat espanyol. Davant de la situació d’explotació laboral que pateixen, els treballadors i treballadores d’EULEN han vist com el seu dret inalienable ha estat atacat per totes les parts, titllant-los de responsables de la situació quan els autèntics responsables estan a la direcció d’EULEN. Responsables d’incomplir els contractes signats amb les persones que treballen per a ells i d’oferir uns salaris indignes a la baixa.
També és responsable el govern de l’Estat espanyol, per no posar fre a les males pràctiques en la contractació pública i subcontractes, tot prioritzant-se el preu més baix a compte del benestar i seguretat de la seva plantilla, i per portar la Guàrdia Civil a fer d’esquirols dels treballadors en vaga d’una empresa subcontractada per la privatitzada AENA, en comptes d’optar per una solució de diàleg i pacte que respongui a les reivindicacions de la plantilla. Respecte a les forces de seguretat desplegades, exigim a la ministra Dolores de Cospedal i al president Mariano Rajoy que surtin a explicar qui pagarà els salaris, així com habitatges i viatges necessaris per al desplegament. Aquests són plusos que les persones en vaga, que cobren molt menys per fer la mateixa feina, mai han gaudit ni tan sols demanen ara.
En aquest tipus de política d’externalització hi conflueixen dos ingredients pel desastre: manca de mecanismes de control de l’activitat de l’empresa privada oferint serveis públics i nul·les exigències de caràcter laboral, entre altres. Això permet un transvàs encobert dels diners públics en mans privades, donant un servei inferior al requerit i amb menys exigències que les que s’exigiria l’Administració a si mateixa. Un clar exemple és que la plantilla no gaudeix d’un salari acord a la feina que realitzen, sinó que és inferior al que el mateix Estat pagaria en gestió directa del servei, ni les polítiques laborals de l’empresa respecten les quotes de gènere que l’Administració s’imposa.
Volem també recordar, tant al govern de l’Estat, a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona – encara no sabem per què l’alcaldessa Colau demana responsabilitat a uns treballadors que, a més de no dependre d’ella, cobren menys que qualsevol funcionari i polític del seu ajuntament -, que el dret a la vaga és innegociable i que els treballadors d’una empresa privada mai haurien de ser pressionats per cap organisme oficial ni autoritat. Que, en tot cas, a qui haurien de demanar responsabilitat és a l’empresa amb qui van signar un contracte que no ha complert.
Per tant, esperem que un cop resolt el conflicte s’exigeixi la compensació corresponent a EULEN per no complir les seves responsabilitats, que l’Administració estableixi barems de benestar laboral en tota contractació pública i de les empreses privatitzades de les quals té participació, i que, donat que tots els actors socials del país, els sindicats, la CEOE, la banca i el mateix Govern, no paren d’anunciar que ja hem sortit de la crisi i que el país va molt bé, els pirates creiem que aquest guany ha de servir per a un millor repartiment de la riquesa i que la fi de la crisi arribi per a tothom, malgrat que també creiem que aquesta crisi és fruit natural del model econòmic capitalista vigent i que hem d’anar a nous models econòmics basats en la cooperació i la col·laboració, no especulatius i sostenibles.