Totes les entrades del bloc El nostre bloc

Els Pirates ens estem #Reboot_ant

reboot-reiniciando

Pirates, fora del cine, som aquelles persones que sota uns idearis comuns ens embarquem en el moviment internacional pirata, que es fundà allá pel 2006 a Suècia i que amb daltabaixos som presents a Catalunya des de 2010.

Constituïts com a Partit Polític que defensa els drets humans, la democràcia directa i la voluntat d’alliberar cultura pel gaudi de la societat, i vistos els tempos que corren, hem cregut que necessitem un reinici, un #Reboot. Però aquest procés, llarg en tempos d’internet, però curt en tempos polítics, ens porta a un Congres que des de fa mesos està datat pel 23 d’Octubre, i el farem al Inceptum *HUB, a Barcelona.

Com ocorre en qualsevol gran família que s’ajunta en dates especials, hi haurà rencontres, desencontres, batalletes, dinar bulliciós i com no, brindarem amb rom per un Pirates de Catalunya més gran, més fort, més concís i més proper a la societat en la que vivim.

Estem d’enhorabona perquè després de 6 anys batallant, redefinirem el nostre ideari, consensuarem un programa marc i tindrem una estratègia política debatuda fins la sacietat. L’ideari clàssic parla de Democràcia Directa, de la Societat de la Informació, de Drets i Llibertats, de Drets d’autor i de la Reforma del Sistema de Patents. En canvi el Nou Ideari introduirà expressions com Drets conquerits, el Respecte de la diferència, Consens, Equitat, Defensa dels creadors, R+D+i, Acollir en llibertat i Respecte del medi ambient. Es a dir, estem fent una revisió sencera del què som i del què volem fer en política, però mai, això si, oblidarem la participació ciutadana, la democràcia participativa, la privacitat de la red i socialització de la cultura, ni la defensa acèrrima de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.

En quant al Programa que volem defensar parlarem d’Economia, que fins ara no ho havien fet, de justícia, d’habitatge, dels drets laborals, de la salut i els clàssics pirates, com la transparència, l’accés a internet i el programari lliure. Per arrodonir el reinici, aquest programa i aquell ideari es farà a traves d’una estratègia política i una nova forma de comunicar-nos, entre nosaltres i la societat, i entre nosaltres i altres pirates.

Parlarem, i votarem, del nostre model d’Estat, del Referèndum vinculant respecte la Independència de Catalunya, de la nostra  participació en les confluències (si es que finalment optem per elles), si ens presentem en properes cites electorals, i com i de la nostra visió del municipalisme, entre altres.

Nosaltres som Pirates i per tant lliures, crítics, imparcials, socials, internacionalistes, ansiosos del coneixement. Nosaltres els Pirates respectem la privadesa i la vida. Nosaltres, aquest diumenge comencem el nostre #Reboot, el nostre procés de “xapa i pintura” i sortirem d’aquest procés amb un nou vaixell, ple de gent compromesa, treballadora, honesta i idealista que desitja el bé comú de la nostra Catalunya, Arrrrr!

Ens veiem diumenge des de les 10 del matí a Inceptum *HUB (C/ del Rector Triadó 31, Barcelona). Només ens faltes tu, t’apuntes?

manos

Pirates de Catalunya allarga el seu congrés de refundació fins al novembre

participa

Pirates de Catalunya està immers en un intens i apassionant procés de refundació, que tindrà un dels seus punts àlgids aquest diumenge, amb la celebració del Congrés Reboot, en el qual militants i simpatitzants del partit tindran l’oportunitat de debatre i votar els tres documents principals, que marcaran l’agenda pirata a Catalunya durant els propers anys, i el seu funcionament intern.

Aquest congrés es va plantejar inicialment com una intensa jornada, en la qual, prenent com a base tres documents seminals prèviament treballats i llançats per militants i simpatitzants, es realitzés una tasca de debat i votació, que culminés en un marc sòlid i consensuat sobre el qual iniciar aquesta nova etapa. A la tarda de diumenge, es va acordar realitzar un acte polític, de cara a simpatitzants i mitjans de comunicació i com no, per tal de celebrar un significatiu pas en la nostra refundació.

No obstant això, el debat intern ha arribat a un grau d’intensitat, i les idees i esmenes han estat tan profitoses per al procés, que hem acordat suspendre l’acte polític de la sessió de tarda, i estendre el debat i les votacions fins a les 18:00 hores amb l’objectiu és garantir al màxim el debat intern, i atendre amb el temps i la dedicació necessaris cada proposta. El lloc de celebració també canvia: serà al local de Inceptum *[Hub] (C / del Rector Triadó, 31 baixos, Barcelona). El congrés no quedarà clausurat aquest diumenge, sinó que Pirates de Catalunya realitzarà una segona jornada aquest novembre, amb sessió matinal i acte públic vespertí.

Finalment, en substitució d’aquest acte públic, es convoca una trobada oberta a Inceptum *[Hub] (C / del Rector Triadó 31) a les 19:00h del mateix diumenge per militants, simpatitzants o aquells que vulguin apropar-se a nosaltres de forma més informal i desitgin acudir a l’esdeveniment públic de novembre.

D’aquesta manera, l’ordre del dia queda finalment així:

09:30-10:00 Entrada i acreditacions.

10:00-14:30 Debat document ideològic.

16:30-17:15 Debat document estratègic.

17:15-18:00 Debat document organitzatiu.

18:00-18:30 “Com seguim?” i tancament de la jornada.

Finalment, recordem que el Congrés Reboot és obert a simpatitzants i que, per poder assistir-hi, has de confirmar presència abans de la mitjanit de divendres a través d’aquest formulari de registre.

reboot-reiniciando

Benvinguts a Reboot

Avui Pirates de Catalunya inicia la seva campanya per promocionar el proper Congrés de Pirates de Catalunya, el Congrés Reboot, en el que el partit establirà les seves noves bases de funcionament per als propers anys. En aquest Congrés, els militants i simpatitzants del partit tindran l’oportunitat de votar els quatre documents principals que marcaran l’agenda pirata a Catalunya per als propers anys: el document ideològic, el programa marc, el document estratègic i el document organitzatiu.

L’assistència al congrés és completament lliure per tothom que hi vulgui assistir. Tanmateix, demanem a les persones que hi vulguin assistir que es registrin per tal de poder avaluar amb quina força comptem de cares a iniciar aquesta nova etapa. Com sempre, el formulari de registre compta amb totes les nostres garanties de confidencialitat i tractament de les dades que ja formen part del nostre ADN.

L’enllaç al formulari, així com tota la informació relativa al Congrés Reboot, es pot trobar a la pàgina del Congrés.

Parlar com un pirata, fer política com un pirata

Aquest 19 de setembre, com cada any, es celebra el Dia Internacional de Parlar com un Pirata, i els membres de Pirates de Catalunya ja ens estem preparant amb les nostres millors frases per enviar a tothom per la borda, arriar les veles i dir a tot “arrr!”. Però més enllà de l’anècdota i de l’evident naturalesa “friki” d’aquest dia, sí que ens dóna peu a parlar de què significa parlar i fer política com uns pirates.

Vine al Congrés de refundació i al nou grup de Telegram

logo_13879459_1069740123062709_2029321888313139309_n

Després d’un període de merescut descans, afrontem l’inici del nou curs polític amb la vista posada en dues fites ben pròximes: el congrés de refundació d’octubre, i les possibles eleccions generals que hi pot haver el pròxim desembre. Bé, és probable que la segona fita no arribi mai, si al final el “sentido de estado” guanya per sobre dels interessos dels partits majoritaris, però la primera, el nostre Congrés de refundació, arribarà i caldrà estar activats i a punt.

Com ja saps, el mes de juliol es varen dur a terme dues jornades de treball de cara a organitzar el congrés del dia 23 d’octubre i per a reorganitzar el partit, procés que s’ha anomenat “#RebootPirata”. De dites jornades de treball, en sorgiren tres tasques a dur a terme: elaboració dels documents ideològic , organitzatiu i estratègic. Es va acordar que fos el grup de programa l’encarregat d’elaborar el document ideològic. Des d’aquí demanem que tothom qui vulgui aportar en aquest document s’apunti al grup de programa en les dues setmanes vinents, així com, animem a les diferents territorials del partit a realitzar reunions de treball per a fer aportacions al document. Per participar en el grup de programa cal apuntar-se aquí.

Et demanem la teva col·laboració en aquest pas tan important pel nostre partit: decidirem no només qui som i què pensem davant dels nous reptes que la política i la societat ens presenten, sinó què volem fer de cara a pròximes cites electorals. Volem posar-nos al dia i presentar-nos davant de la societat catalana com el partit jove, dinàmic i amb idees pròpies i ben clares que som. I per poder fer això, qualsevol aportació o idea és benvinguda.

Trobaràs l’esborrany del document ideològic (en progrés) aquí.

reboot-reiniciandoTambé us volem explicar que estem aplicant un nou sistema d’organització, basat principalment en Telegram i disponible a través d’aquest enllaç d’invitació, des d’on podràs escollir, o no, el grup que més t’interessi, i on tothom hi és convidat sempre que es segueixin les normes bàsiques de convivència i netiqueta. També disposem d’un grup a Telegram dedicat a organitzar aquest Congrés. Si necessites més informació sobre el funcionament dels grups de Telegram, així com en altres qüestions, pots enviar-nos un correu electrònic a partit@pirata.cat i amb molt de gust atendrem les teves demandes d’informació.

Si formes part d’una de les nostres territorials, t’animem a organitzar trobades periòdiques de la mateixa en bars o llocs similars. Aquestes “birreunions” tindrien com a objectiu donar a conèixer el moviment pirata al territori en un ambient distès, encara que també t’animem a fer una trobada per a treballar presencialment els documents del procés de refundació.

I aprofitem per fer una crida per a què facis una donació econòmica al partit o bé et posis una quota voluntària, ja que sense diners no es poden realitzar les activitats del partit. Et recordem també que les donacions o quotes que realitzis es desgravaran a l’hora de realitzar la declaració de renda. Pots fer una donació puntual o posar-te una quota voluntària.

I si ets un malalt de les xarxes socials, i vols ajudar-nos a difondre el nostre missatge arreu, et recordem els nostres perfils:

Twitter: @partit_pirata
Facebook: /pirata.cat
Instagram: @partit_pirata

Amb la tornada a l’escola, els pirates llevem àncores i anem a totes!

Salut i rom!
Pirates de Catalunya